Jouw eigen Haringfeest 2020

Vrijdag de 12e juni is het dan eindelijk zover, de Hollandse Vishandel opent op de Blerickse Markt het seizoen van de Hollandse Nieuwe, de Maatjesharing 2020. Ieder jaar is dat een heerlijke tijd in het teken van een ‘OerHollandse’ delicatesse!

Hollandse-Nieuwe-Maatjes-Haring-Viskraam

Lekker aan de Kraam

Natuurlijk kun je bij ons aan de verkoopwagen die Hollandse Nieuwe meteen verorberen, eventueel met een uitje erbij… of gewoon naturel. Wij zorgen voor Topmaatjes!

Even een stapje verder

Het zijn natuurlijk vreemde tijden, en veel dingen die normaal buitenshuis zouden plaatsvinden worden nu thuis gehouden. En een Haringfeestje met liefhebbers uit de eigen kring is dan ook een geweldige manier om een leuke & lekkere avond te bouwen.

Onze Haringschotel

Je kunt bij de Hollandse Vishandel een fraai opgemaakte schotel bestellen met daarop vanzelfsprekend een prominente plek voor de Hollandse Nieuwe. Deze feestelijk opgemaakte haringschotel is compleet met hele of halve stukken verse haring, uitjes en heerlijke augurken uit het zuur.

Maar dan de belangrijkste vraag

Om er écht een Haringfeest van te maken heb je natuurlijk ook drankjes nodig! En wat drink je bij de Hollandse Nieuwe Maatjesharing?

Allereerst bier

De Haring leeft helemaal op bij een gewoon pilsje of een mooi Witbiertje. En dan liefst na het eten van die zilte Haring… dan is het een geweldige dorstlesser.

Manzanilla Sherry

Dat is een droge Sherry, daar fleurt ‘je bekkie’ helemaal van op na dat vette van de Maatjes. Maar het is voor velen niet de eerste keuze…

Wijn

Voor de kenners… je hebt een ietwat minerale wijn nodig! Het moet fris zijn, opwekkend… Géén wijn die op hout heeft gelegen! Niet doen! Voor dat extra feestelijke is een bubbeltje ook heel passend.

Maar dan, onze favoriet

Bij zo’n OerHollandse Maatjesharing hoort een OerHollands drankje. Een Korenwijn (Moutwijn)… een variant op de Jenever. Deze sterke drank is er in diverse kwaliteiten, maar de beste kun je vergelijken met de mooiste Single Malt Whiskey.

Wat een combinatie

Deze sterke Korenwijn (Moutwijn) past geweldig bij dat zilte van de vette Haring. Door de lagering van deze sterke drank komt er een vol en zacht karakter naar boven.

De lekkerste

Tsja, dat is de Paradijswijn van Rutte Distillateurs, een 100% moutwijn jenever, een mélange van verschillende leeftijden.

Ons eigen Haringfeest

Dat is een dagje na de introductie… dan genieten we zelf van een vrije avond met de lekkerste Hollandse Nieuwe en ijsgekoelde Paradijswijn….

Dus voor je eigen Haringfeestje

Bestel een Haringschotel bij de Hollandse Vishandel,

Hollandse-Nieuwe-Maatjes-Haring-Viskraam-04

Hollandse Nieuwe

De Hollandse Vishandel heeft de lekkerste Maatjesharing ingekocht, gezond en érg lekker! Klik op de plaatjes en krijg er meteen zin in!

Hollandse-Nieuwe-Maatjes-Haring-Viskraam

De échte Hollandse Vishandel

Voor de mooiste én lekkerste Visspecialiteiten ga je naar de Hollandse Vishandel op de lokale markt.

Daarnaast verzorgen wij de catering van feesten en partijen met culinaire Visbuffetten.

De Hollandse Vishandel op de Markt

De Hollandse Vishandel staat met zijn Viskraam / Verkoopwagen wekelijks op meerdere Standplaatsen op een Markt bij u in de buurt! Natuurlijk steeds met verse Vis, Schaal- en Schelpdieren, Barbecue- en Gourmetpakketten, de lekkerste Broodjes, Visspecialiteiten, verse Maatjes en nog véél meer!

Dinsdag van 11.00 - 18.00 uur, Markt in Reuver

Woensdag van 10.00 - 13.00 uur, Markt in Lomm

Woensdag van 13.30 - 18.00 uur, Markt in Arcen

Donderdag van 10.00 - 13.00 uur, Markt in Grashoek

Donderdag van 13.30 - 18.00 uur, Markt in Maasbree

Vrijdag van 9.30 - 13.00 uur, Markt in Panningen

Vrijdag van 13.30 - 19.00 uur, Markt in Blerick

Zaterdag van 10.00 - 16.00 uur, Markt in Venray